Мира Димитрова и пианистът Дарио Бонучели ще изнесат концерт тази вечер
Мира Димитрова и пианистът Дарио Бонучели ще изнесат концерт тази вечер / Дарик Габрово, архив

В дните на камерната музика днес дебют в Габрово ще направи младото италианско дуо Мира Димитрова и пианиста Дарио Бонучели. И двамата са родени в Генуа, а Мира Димитрова е дъщеря на известния габровски цигулар Митко Димитров. Тя ще представи рецитал на цигулка, като в програмата са включени произведения на В.А.Моцарт, Л.В.Бетховен, Дж. Тартини-Фриц Крайслер, Морис Равел и др.

В родния си град утре ще гостува почетния гражданин на Габрово - голямата българска пианистка проф. Ружка Чаракчиева.

Тя е дъщеря на Петър Чаракчиев - виден габровски музикален педагог, диригент и общественик. Този концерт е адресиран към любителите на романтичната музика и поезия и ще бъде на 13 септември. Под надслова от Й. С. Бах до Астор Пиацола на фестивала ще гостува квартет „Саксофони" от София. Това е един екзотичен ансамбъл, който включва всички разновидности на саксофона.

Дните на камерната музика ще бъдат закрити на 15 септември  с концерт на домакините от Габровския камерен оркестър. Под мотото «Барок и съвременност» като солисти в Габрово ще гостуват клавирното дуо Галина Апостолова и Лиляна Гетова, както и родения в Габрово обоист Пламен Проданов.