Министър Москов: „Габровската болница е добре работеща
Министър Москов: „Габровската болница е добре работеща / 100 вести

За габровската болница Дядо Коледа дойде през октомври – така определи добрите новини, свързани със здравното заведение, директорът му д-р Нели Савчева.

Д-р Савчева прави този коментар в голямо интервю за вестник „100 вести" днес. Авторът на публикацията Надежда Тихова припомня, че през миналата седмица Министерският съвет опусна допълнително за държавните болници 7 200 хил. лева, от които 500 хиляди са за ремонт на Детското отделение и купуването на 10 хемодиализни апарата за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

Д-р Савчева присъствала на заседанието на Министерския съвет, на което било съобщено за направения „подарък“. В обосновката си за дадените средства министър Москов казал, че парите се отпускат, защото габровската болница е добре работеща, добре управлявана.

Другата добра новина е, че газификацията на болницата – придобивка на стойност над 600 хил. лева, отива към завършване.

Министър Москов обещал средства за ремонт и на Неврологичното отделение, с което основните отделения на болницата ще бъдат отремонтирани. Д-р Савчева имала разговор с министъра сега и той я уверил, че след приключване на процедурата и представяне на платежните документи по проекта за газификацията ще бъдат отпуснати около 290 хиляди лева за ремонт и на Неврологично отделение.