Министерство на образованието отпусна 100 000 лева за отоплителната система на НМО
Министерство на образованието отпусна 100 000 лева за отоплителната система на НМО / Областен управител Габрово

Един дългогодишен проблем е на път да бъде разрешен, след като Министерството на образованието и науката отпусна 100 хиляди лева за отоплителна система на Националния музей на образованието.

Благодарение съвместната работа на институциите - община, областна администрация и регионален инспекторат по образование, музеят ще посрещне в нормални условия своите посетители.

След като многократно е обсъждана нуждата от функционираща отоплителна система, проблемът беше поставен и пред проф. Тодор Танев по време на работното му посещение в Габрово на 23 юни.

Тогава той посети музея и разгледа експозицията, а по-късно на среща с кмета на Община Габрово Таня Христова, народния представител Цветомир Михов, областния управител Николай Сираков, заместника му Добромир Валачев, началникът на РИО – Габрово Георги Маринов обсъдиха какво е необходимо да се направи.

Днес, в музея вече се извършват строително – монтажни дейности и съгласно графиците за изпълнение той ще посрещне зимата с най-модерна отоплителна система. Това е само първият етап от модернизацията на Националния музей на образованието, предстои и осъвременяване на експозицията.