Местната управа осигурява вино, рокля и музика за булката на Рачо Ковача
Местната управа осигурява вино, рокля и музика за булката на Рачо Ковача / Община Габрово

Днес от 18:00 часа на ул. "Радецка" в Габрово се провежда кастинг за булка на Рачо Ковача, това припомня във водещата си статия вестник "Габрово ДНЕС". С намирането на подходяща половинка на Рачо се е заела лично местната управа, която е обещала вино, кумове, рокля и музика, ако начинанието бъде доведено до успешен край.

Булката може да не е габровка, но трябва да може да прави от нищо нещо, да играе кръшно хоро по терлици, за да се чува севлиевската музика. И разбира се да готви супа от охлювени черупки. Шансове имат кандидатки, които могат да слагат кранче на яйце. Любовта към котките е едно от най-важните качества, гарантиращи успех на кастинга.

Разбира се, тази инициатива създава настроение, но "Габрово ДНЕС" публикува и тревожната информация, че все повече хора предпочитат да живеят на социални помощи, отколкото да работят. Казва го Лена Енева, директор на Бюрото по труда в Габрово в интервю за вестника.

Вероятно на фона на тази новина е добре да се замислим, дали стимулирането на малък и среден бизнес трябва да става само през конференции. Такъв форум се е състоял вчера в Габрово. Организатор е Агенцията за развитие на малкия и среден бизнес.