Маринела Нинева - Спортист №1 на Дряново
Маринела Нинева - Спортист №1 на Дряново / Дарик Габрово, архив

Маринела Нинева оглави класацията Спортист на годината в Дряново, първи сред треньорите стана наставникът й Иван Михайлов.Лекоатлетката стана носител и на приза „Най-добър планински бегач" в България за 2011 г. при жените.

 За 2011 година в десятката попаднаха общо 11 състезатели, тъй като тенисистът Павел Василев и състезателят по спортно ориентиране Нено Илиев получиха равен брой точки и си поделиха десето място.

Постиженията на Нено Илиев, с помощта на треньорите му Цветанка и Добри Добрев от Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро - 94" в Дряново са многобройни. Сред тях изпъква 2-ро място в състезанието за Купа „Рашка" - Сърбия, а девет пъти е първи в държавни първенства, национални и регионални състезания.

Павел Василев е състезател на Тенис клуб „Кристи", с треньор Ивайло Илиев. Той два пъти заема престижното 3-то място на регионални първенства по тенис в градовете Габрово и Севлиево, на два пъти се класира 7-ми в турнири в Горна Оряховица и Плевен. Играта му го отвежда до четвъртфинал в мъжкия турнир в Горна Оряховица и на държавния турнир Bobolat в Гарово.

Девети в  класацията е Илия Семов - капитан на детския отбор при Футболен Клуб „Локомотив" Дряново, с треньор  Иван Василев.

Осмото място заема Йордан Йорданов, състезател по канадска борба към единственият в общината клуб за хора с увреждания „Успех - Дряново". Неговите постижения в отиващата си 2011 година се измерват с общо 10 златни, сребърни и бронзови медали, предопределени от неговата отлична подготовка, техника на игра и цялостната здравина на ръката.

Седмокласникът Константин Йорданов от СОУ „Максим Райкович" заема 7-то място в класацията на най-добрите. Той е част от „Шахматен спортен клуб - Дряново" с треньор Марин Денев. Мястото му е заслужено заради достойни представяния на държавното индивидуално първенство за купа „България" за юноши до 14 години, шахтурнир „Търновска царица" и държавно индивидуално първенство (класически шахмат) за юноши до 14 години и много други.

6-ти се нарежда Стефан Михайлов от Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро - 94", с треньори Цветанка и Добри Добреви. Той е част от Националния отбор по спортно ориентиране, а постиженията му в отиващата си 2011 година се състоят в 10 първи отличия, 4 втори награди и 6 трети места.

Стефан Йорданов от Тенис клуб „Кристи", с треньор Ивайло Илиев, заема 5-тото място. Постиженията на Стефан включват участия на държавно първенство в Сливен, Финал на квалификации - държавен турнир в Пловдив, четири 2-ри места в турнири в градовете Севлиево, Горна Оряховица, Габрово, Плевен и още много други.

Стоян Владков от Клуб лека атлетика „Локомотив", с треньор Иван Михайлов се нарежда на престижното 4-то място. През 2011 година Стоян има 12 силни представяния на национални и международни турнири.

Трети в десетката е лекоатлетът Николай Друмчев. Участвал е в общо 21 първенства по света и у нас за изминалите 12 месеца. В 90 % от случаите успява да извоюва медали от първи, втори или трети места. На Световното първенство по планинско бягане в Албания отборно се класира 3-ти; на Балканското първенство по планинско бягане при юношите на 3000 метра в Сърбия се нарежда отново на 3-то място.

Мариян Ноев е състезател по спортно ориентиране към Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро - 94" Дряново и заема престижното второ място в листата с 10-те най-добри спортисти на града.

През 2011 година състезателят постигнал 18 първи места, 3 втори и 3 трети места в Национални и регионални състезания. Най-престижно безспорно е първото му място по време на Югоизточния шампионат, в Македония. Първи е и в състезанието за купа „Копаоник" в Сърбия.

Мариян Ноев е отдаден и на леката атлетика, където заема II-ро място на държавното първенство в зала за момчета, във възрастовата група на 15-годишните, при 1500 метра. Втори е и на държавното първенство по планинско бягане на 2000 метра в Боровец, както и в шосейното бягане на 2000 метра „Колю Фичето" в Дряново.

Спортист № 1 за 2011 година на град Дряново е невероятно талантливата и амбициозна в леката атлетика Маринела Нинева.Капитан и знаменосец на националния отбор на България на Световното по планинско бягане и обявена за най-добра в страната за 2011 г. по планинско бягане. Родена е през 1993 г.

Иван Михайлов - наставник на Маринела и на първите четирима измежду десетте отличени в спорта, получи отличието за най-добър треньор на 2011 година.

Внимание заслужи и друг дряновски треньор - Илиян Пенчев Денев от Спортен клуб „Самбо и джудо", успял да привлече за тренировки, т.е. към активни спортни занимания общо 52 дряновски деца. За тези си заслуги той получи отличие от Министерството на физическото възпитание и спорта.