/ Регионален исторически музей-Габрово
Децата имаха възможност да видят и джобното ножче на Апостола
Презентации на тема „По стъпките на Левски“, посветени на 147-та годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода представиха експерти от Регионален исторически музей-Габрово пред ученици от ОУ „Неофит Рилски”, съобщиха от музея.

Регионален исторически музей-Габрово

На 18 февруари в музея се проведоха първите образователни занимания за настоящата година. Пред ученици от II ”a” клас с ръководители Руска Колева и Цветанка Христова и II “б“ клас с ръководители Мая Стайкова и Гергана Георгиева при ОУ „Неофит Рилски“, музейните служители изнесоха презентации на тема „По стъпките на Левски“, посветени на 147-та годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода.

Откриват изложба, представяща създаването на Национален парк-музей „Шипка“

Малките габровци се запознаха с важни моменти от живота и делото на Васил Левски.

Регионален исторически музей-Габрово

Акцент беше поставен върху посещенията на революционера в Габрово и местния революционен комитет. Децата имаха възможност да видят и джобното ножче на Апостола, което е културна ценност от фонда на музея. 

Регионален исторически музей-Габрово

След теоретичната част, учениците с желание изпълниха и практическата задача - изработване на информационни табла със снимки и завети на Левски, които ще поставят в класните си стаи.