Лили Иванова: Аз не мразя, любовта е моето чувство и аз пея за нея
Лили Иванова: Аз не мразя, любовта е моето чувство и аз пея за нея / 100 вести

Лили Иванова: "Аз не мразя, любовта е моето чувство и аз пея за нея", това казва голямата звезда на България, цитирана от вестник "100 вести" днес.

Тя е единствената звезда на родния музикален ефир, покриваща със смисъл това понятие. В българското изкуство има собствена територия, белязана със знака на педантичен професионализъм, с пълно отдаване на сцената и публиката.

За нея няма умора. Съчетава изключителен талант, дарба от Бога и уникална жизненост. Изпяла е най- нежните песни за любов, а носи железен характер, който по нейни признания никой не може да прекърши.

Години наред доказва, че за таланта и волята да го развиваш няма политически строй. Отминава с достойнство сплетни- те, злобата и лошотията. Създала си е суров на- чин на живот, не скучае, не мързелува, не тъгува.

Вестник "100 вести" информира още, че съдия Янко Янев е новият председател на Апелативния съд във Велико Търново, към който е и Габровския съдебен окръг.

До 2008 г. той беше съдия в дряновския Районен съд, а преди това мина през школата на Районния и Окръжния съд в Габрово. Преди да спечели конкурса за Апелативния съд, от 2008 г. насам, съдия Янев работеше в Окръжния съд във Велико Търново. През последните години беше негов зам.-председател.

Водещата статия на изданието пише, че децата от ЦДГ „Радост“ поведоха и дадоха тон на вчерашното шествие по повод празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май - по повод 155-годишнината на Габрово детската градина подари на жителите на града песента „Елате в Габрово“, създадена от учителката Стела Иванова.

В галерия „Орловска 10“ беше открита изложба „Природата учи“ на третокласниците от ОУ „Неофит Рилски“ Габрово.

Тя представя резултатите на учениците, участници в проект на училището, свързан с изработване и прилагане на иновационен интегрален учебен план, който обединява дисциплините Човекът и природата и Изобразително изкуство.

Част от уроците бяха проведени извън традиционната учебна среда, сред природата от Илза Атанасова и Дарина Генева, преподаватели по предметите Човекът и природата и Изобразително изкуство.