Лена Енева: Важно е да чуем проблемите на всеки жител на общината
Лена Енева: Важно е да чуем проблемите на всеки жител на общината / БСП - Габрово

На светлия духовен празник на Габрово Петковден – 14 октомври, кандидат – кметът Лена Енева от Коалиция „БСП, НДСВ, ПБС, КПБ – Алтернатива за Габрово“, заедно с кандидата за общински съветник Иван Калчев, посетиха превърналото се в традиционно събитие Селски мол.

Той се проведе на ул. „Радецка“, между храмовете „Света Троица“ и „Успение на Пресвета Богородица“, близо до мястото на традиционните някога пазари в Габрово.

Деветото издание на базар – изложението в празничния за Габрово ден – денят на Света Петка Българска, бe възстановка на петковденски събор, който се правел на Женския пазар до средата на миналия век.

Двамата кандидати на Коалиция „Алтернатива за Габрово“, номер 2 в бюлетината, си напазаруваха вкусни продукти, предлагани на мегдана и останаха впечатлени от богатия асортимент на изложените стоки.

Освен плодовете на есента, от село дойдоха и традиционните почерпки за градските посетители, чрез които читалищата получават дарения и подкрепа за свои инициативи с цел опазване на културното си и фолклорно наследство.

Кандидатът за кмет от Коалиция „БСП, НДСВ, ПБС, КПБ – Алтернатива за Габрово“ Лена Енева продължава със срещите си по малките населени местна в община Габрово и диалога с жителите им.

Дотук от разговорите с хората ясно се открояват проблеми, свързани с водоснабдяването на селата и липсата на мерки за справяне с проблема с бездомните кучета, безпризорно скитащи по улиците на родните им места.

„Желанието ми е да се срещнем с възможно най-много хора от малките населени места, тъй като през последните години сякаш те бяха забравени от местните управници в Габрово. Когато си кмет трябва да си близо до хората, да чуеш проблемите им и да направиш всичко възможно по силите си да помогнеш за разрешаването им“, коментира Лена Енева.