Лена Енева: Моята битка е за морал в управлението
Лена Енева: Моята битка е за морал в управлението / БСП - Габрово

Лена Енева – кандидат за кмет на община Габрово, заедно с кандидатите за общински съветници продължават срещите си с хората от населените места и кварталите на града. Много са проблемите, които поставят те, очаквайки да дойде време за тяхното решаване.

„Обезверени сме… Вие 20 години сте пред нас, ние Ви познаваме и Ви вярваме. Вие сте последната ни надежда за нов морал и за едно прозрачно и с грижа за хората, управление”, се обърна към Лена Енева жител на едно от габровските села.

„Моралът. Битката за морал в управлението, в политиката, в отношенията, в производството, в образованието, в бюджета, в капиталовите вложения на общината…. Морал навсякъде. Това не е обект на административното обслужване, ще кажете вие. Но аз знам, че е. Била съм в кухнята на общинската администрация и съм сигурна, че това може да бъде постигнато – прагматично и без излишна емоция. Защото е морално, когато ти работиш честно, добре и качествено, да очакваш от този, който управлява общите блага и общите проблеми, да го върши по същия начин. Морално ли е хората, които плащат заплатите на чиновниците да очакват от тях отговор как може да бъде решен проблемът им. Вместо обяснението защо не може да стане. Морално ли е да има улици, автобус, сметосъбиране и цветни кашпи в кварталите, където живеят около две трети от габровци? Дали на подобни блага не се радват по-малко от една трета от гражданите на нашия град?

И понеже съм работила здраво като общински съветник вече 20 години, аз ще кажа, че ако в местния парламент отсъждаха по морални критерии, днес Габрово нямаше да е наполовина намалял спрямо годините на демократичните промени. „ , на своя страна заяви г-жа Енева.

Лена Енева: Моята битка е за морал в управлението
netinfo

За да подкрепи кандидатите на Коалиция „БСП, НДСВ, ПБС, КПБ – Алтернатива за Габрово”, които са под номер 2 в бюлетината, в Габрово бе и народният представител Кирил Добрев. „В лицето на Лена имаме знаещ и можещ човек, доказал себе си. Убеден съм, че тя ще бъде добър стопанин на община Габрово“, сподели пред жителите на село Златевци г-н Добрев.