Лена Енева към ГЕРБ: Смаяна съм от самочувствието ви
Лена Енева към ГЕРБ: Смаяна съм от самочувствието ви / Darknews.bg

"Смаяна съм от самочувствието ви. Ние искаме да питаме гражданите какво да се прави с тролейбусния транспорт, но вие отказвате", скочи срещу управляващите ораторът на социалистите в ОбС Лена Енева.

На изчисленията, че един местен референдум би струвал на хазната 189 245 лева тя контрира:

"Демокрацията е скъпо удоволствие. Който се занимава сериозно с политика, знае кой го е казал".

"Кого плашите, че така ще се повишат данъците? Колко пъти миналата година актуализирахте бюджета заради непредвидени разходи? Като се приберете, отворете компютрите си и проверете", разкритикува тя опитите да се внесе финансова част в аргументите на мнозинството срещу предлагания от опозицията референдум за тролейбусите.

"Ако приемем референдума аз сама ще ви сметна откъде да дойдат парите", обеща вече с по-миролюбив тон съветничката на БСП.

И за да не останат с невярно впечатление от управляващото мнозинство, че опозицията е склонна да се отклони от категоричността си за референдума, Енева обвини ГЕРБ в двоен стандарт.

"Каква беше вашата икономическа обосновка на миналата сесия, когато гласувахте да се демонтира тролейбусната мрежа? Не желаете да питате хората на референдум, след няколко месеца ще ги попитате", заяви в заключение Лена Енева, като насочи вниманието към предстоящите местни избори.