Лена Енева: Бюджетът бе приет за 15 минути
Лена Енева: Бюджетът бе приет за 15 минути / netinfo

За мен проектът за бюджет получи подкрепата на управляващото мнозинство абсолютно на тъмно, каза общинският съветник от БСП и бивш председател на Общински съвет Лена Енева. До сега този документ е приеман след изключително сериозни обсъждания във водещите комисии. Сега бюджетната комисия направи само едно заседание, на което за 10-15 минути бе приет бюджетът на Общината.

Председателят на БСП Николай Григоров смята, че от този бюджет не става ясно кои са приоритетите в него за 2008 година. В него няма нито лев за капиталови раходи за спортни обекти. Намалени са и средствата за развитие на туризма, въпреки, че той е приоритетен за Общината. Внесеният в Общински съвет- Габрово бюджет страда от сериозни липси и недопустими пороци, част от които нарушават утвърдени практики и процедури в областта на местното самоуправление. Във връзка с това, групата общински съветници от БСП и Българска социалдемокрация настоява да се отложи приемането на бюджета за 2008 година, каза още Григоров.

“Такова отношение към най-важния документ за града никога не е имало. Липсва всякаква позиция на съветниците от ГЕРБ. Това е абсолютно безотговорно”, коментира още Лена Енева. Тя е изумена, че управляващите не са предвидили средства за кандидатстване за проекти по “Красива България”. За първи път тази утвърдена практика във всички български общини я няма вече в бюджета.