Лекарският протест няма да засегне интересите на пациентите
Лекарският протест няма да засегне интересите на пациентите / Dariknews.bg, архив

Протестът на общопрактикуващите лекари в Габрово, който е насрочен за утре 31 март, няма да засегне интересите на пациентите. Това стана ясно от разговора на Дарик с д-р Панов.

Той уточни, че утре спират работа всички джипита от Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. От думите му стана ясно, че лекарите в областта няма да излизат на специални места. За да изразят недоволството си, те ще спрат работа за един ден.

Осигурени са дежурни кабинети, които да приемат пациенти при необходимост. Така няма да се натоварят и спешните центрове. Два кабинета - един за деца и един за възрастни, ще обслужват в Първа база на ДКЦ 1, известна сред обществеността като Поликлиниката на Шиваров мост. Такава е схемата на работа на кабинетите във Втора база на ДКЦ 1, известна като Поликлиниката на колелото.

По думите на д-р Панов, пациентите няма да бъдат засегнати, ако се наложи спешна намеса тя може да бъде осъществена и от намиращите се на място протестиращи медици.

Днес в регионалната програма на Дарик радио, която се излъчва за Габрово, Велико Търново и Русе между 10:00 ч. и 12:00 ч., очаквайте пряко включване на д-р Панов от местата на протеста.