Легендата Николай Казаков връчи почетен знак от името на автомобилистите
Легендата Николай Казаков връчи почетен знак от името на автомобилистите / Община Габрово

Почетен знак и грамота от Съюза на българските автомобилисти за принос към автомобилния спорт получи кмета на община Габрово Таня Христова. Призът бе връчен от Николай Казаков, който към настоящия момент е почетен, а доскоро и активен, председател на СБА-Габрово. Именно по негово предложение само преди няколко дни, на 1 юни Управителният съвет на СБА в София взема решение за удостояване на кмета на община Габрово с почетното отличие.

Конкретният повод за наградата е подкрепата, която Община Габрово оказва на СБА при организирането на едно от най-мащабните и радващо се на многобройна публиката състезания – Планински шампионат по автомобилизъм. До 2012 г., включително, то се провежда от СБА, а от 2013 г. и за в бъдеще ще се организира от автомобилните клубове. Тази година клубът на Атанас Божилов се е заел с провеждането на 45-тото, юбилейно издание на шампионата.

„Благодаря от сърце, защото това е признание не само за моята работа, но и за работата на всички мои предшественици на този пост, както и за Община Габрово като институция”, каза кмета Таня Христова в отговор на полученото отличие.