Лафка няма неизпълнени клаузи и просрочия по договора си с Община Габрово
Лафка няма неизпълнени клаузи и просрочия по договора си с Община Габрово / netinfo

"Лафка" няма неизпълнени клаузи и просрочия по договора си с Община Габрово. Това съобщава днес вестник "100 вести", позовавайки се на отговора на кмета Таня Христова на питане на общинския съветник от БСП Лена Енева. От дълги години местната законодателна и изпълнителна власт в Габрово прави опити да отдаде на концесия автобусните спирки с предложение заедно с тях да се разкрият и търговски обекти за про- дажба на вестници, списания и други стоки.

Николай Сираков подминава Lafka

Конкурсът беше проведен на 14 март 2013 г. и със заповед за наемател бе определен "БУЛГАРТА- БАК-ТРЕЙДИНГ" АД. Според подписания договор срокът за отдаване под наем е 10 години, като наемателят се задължава да постави или подмени 25 броя спиркозаслони, на местата с предвидени за поставяне павилиони и още 10 спиркозаслони, на места без предвидени за поставяне павилиони, съгласно одобрена схема за разполагане.

Изгодна инвестиция ли е сделката Lafka за Община Габрово?

Шефът на поп-фолк клуб в Габрово беше глобен заради присъствието на непълнолетни в него далеч след установения вечерен час, но съдът се позова на полицейски пропуски и отмени акта. Решението на габровския Районен съд е от 13 юни т. г., на първа инстанция, и може да бъде обжалва- но пред Административния съд.

Вестник "100 вести" публикува тази информация като водеща в днешния си брой. В статията се разказва цялата история, а заглавието е показателно - Фолк клуб с глоба заради непълнолетни, съдът я отмени.

Панихида по повод 140 години от гибелта на Тотю Иванов х. Досев беше отслужена от отец Христо Червенски на гроба на участника в Габровското въстание през 1876 г. Около каменния паметник, на който е изсечено: „Помози Господи раба твоето Тотю Ивановъ Ха:Досювъ“, се събраха хора от бившето вече село Тодорчета, от кметство Зелено дърво, учители от Габрово, хора от цяла България с родови корени в този край. Паметникът се намира в началото на бившите гробища на закритото заради язовир „Христо Смирненски“ село Тодорчета.