съд
съд / Thinkstock/Getty Images

На 14 февруари 2018 г., в заседание по наказателно дело от общ характер № 1509 от 2017 г., състав на Районен съд-Габрово одобри споразумение между прокурор Дичева при Районна прокуратура – Габрово и защитника на подсъдимите П.С. и Я.И. от Габрово, с които им се налагат наказания лишаване от свобода, за извършена от тях кражба на дръвчета от парк Маркотея в Габрово.

Съгласно одобреното споразумение П.С. и Я.И. се признават за виновни в това, че на 20 декември 2016 г., около 22:30 ч., след предварителен сговор, чрез използване на техническо средство – трион, отнели от парк „Маркотея“ в Габрово общо 8 броя декоративни дръвчета (от вида Бяла ела и вида Сребрист смърч), с височина между 40 и 60 см., на обща стойност 616,80 лв., собственост на Общинско звено „Озеленяване“ Габрово.

На П.С., действал при условията на повторност, се налага наказание от 3 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, а на Я.И. се определя наказание от 3 месеца лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок.

Споразумението бе одобрено след като пред съда бяха представени доказателства, че равностойността на причинените имуществени щети е възстановена на Община Габрово.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.