Консултативен кабинет за социална превенция в Дряново
Консултативен кабинет за социална превенция в Дряново / netinfo

Консултативен кабинет за социална превенция ще заработи в Дряново през втората половина на март. Целта му е да повиши доверието на деца, родителите и педагози към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и да засили превантивната работа на самата комисия, като основно средство в борбата с детската престъпност.

Четирима педагози, подпомагани при нужда от психолози и психиатър, ще консултират родители и деца, чието поведение е в противовес на социалните и морални норми, подрастващи с проблеми в общуването, междуличностните взаимоотношения или адаптация в училище.

Безплатните консултации ще са абсолютно поверителни. Въпреки това, те ще способстват да се подобри координацията между училището, родителите, МКБППМН, отдела „Закрила на детето” и полицията. Така ще се повиши реалната и ефективна превантивна и корекционно-възпитателна дейност в Дряново и общината.

Община Дряново и МКБППМН прави опит да пребори сериозния пропуск в нормативната база за липсата на възможности за работа на специалисти – психолози и педагози, с родителите на „трудните деца”. Консултативният кабинет за социална превенция ще бъде звеното, което да работи не само с деца, но и с родители.