Коледната елха светва днес в Габрово
Коледната елха светва днес в Габрово / Дарик Габрово

Коледната елха на Габрово ще светне днес точно в 17.30 часа. Светлините ще запали кметът Томислав Дончев, а за настроението на публиката ще се погрижи Представителният духов оркестър. Както и миналата година, „елхата" ще бъде естественият 22-метров бял смърч пред Дома на културата. Дървото вече е украсено с нови блестящи топки, светещи гирлянди и хиляди разноцветни лампички.

За първи път тази година с украса ще се сдобие и пресъхналият през зимата шадраван на площад „Възраждане".


На 14 декември ще бъде открито Детското коледно градче в градинката пред кафе-сладкарница „Габрово". Дядо Коледа ще пристигне в Габрово на 25 декември. В Детския коледен град белобрадият старец ще раздаде подаръци на всички послушни деца, а Снежанка ще ги посипе със звезден прах. Празника ще допълнят коледари от ДФА „Габровче" и Духовият оркестър.

Дядо Коледа пристига днес в Севлиево. Той ще бъде посрещнат пред сградата на Общината от кмета на града Йордан Стойков. Малки севлиевски таланти ще поздравят добрия старец с песни и танци. Тази вечер ще бъдат запалени и коледните светлини. Вече са монтирани празничните елементи и гирлянди. Няма да се закупува нова украса, а ще се използва тази от миналата година.