Коледна песен в ХГ Христо Цокев за юбилея
Коледна песен в ХГ Христо Цокев за юбилея / netinfo

Литературно четене на безсмъртната Дикенсова творба „Коледна песен" бе част от празничната програма на ХГ „Христо Цокев" по повод нейния 50-годишен юбилей.

Доброволци от „Клуб на доброволеца" при Регионална библиотека - Габрово, възпитаници на Национална Априловска гимназия с ръководител Снежанка Барболова, прочетоха откъси от произведението на Чарлз Дикенс. Непреходната дикенсова „приказка за възрастни" бе съпроводена с изпълнения на пиано и китара на млади таланти от Априловото училище.

"Коледна песен" в ХГ "Христо Цокев" за юбилея
netinfo

Литературното четене на доброволците бе поздрав от институциите към галерия „Христо Цокев" за нейната 50-годишнина, като създаде коледно настроение и рождественски дух на умиротворение, любов и топлота, които трябва да ни съпровождат през целия живот, коментират от регионалната библиотека.

Годината 2012-та бе година на Дикенс в световен мащаб - навършиха се 200 години от рождението на класика на западноевропейската литература. Четейки „Коледна песен" доброволците на библиотеката отбелязаха и тази годишнина.

От 1839 година, когато е отпечатано първото издание на „Коледна песен" от Чарлз Дикенс, и до днес, хората по света си пожелават щастие, късмет и успех, пренасяйки надеждите и мечтите си в предстоящата нова 2013 година.