Коледна кампания Да купим играчки на децата
Коледна кампания Да купим играчки на децата / netinfo
Коледна благотворителна кампания „Да купим играчки за детските ясли и градини” организира кметът на Община Габрово Томислав Дончев. Средствата ще бъдат набирани на благотворителен коктейл, който се организира по този повод на 14 декември 2007 година от 18.30 часа в ХГ „Христо Цокев”.

В поканата, която ще бъде разпратена до фирми, институции и неправителствени организации, Томислав Дончев е написал: „Децата трябва да имат играчки, защото чрез тях опознават света, градят мечтите си, стимулират въображението си, разбират кое е красиво и кое не. Децата трябва да имат играчки, защото в утрешния ден ще застанат на нашите места и също като нас трябва да имат мечти, да имат спомени, да обичат да побеждават…

В габровските детски градини се възпитават 1777 деца, а в детските ясли се отглеждат още 210. Заедно можем да сбъднем мечтите на почти 2000 от най-малките граждани на Габрово като им подарим играчки за Коледа и повече мечти.

Минамалното участие на всеки, който желае да бъде част от благотворителната кампания е 20 лева. По време на коктейла ще бъде разигран и търг с предмети, изработени от възпитаниците на габровските детски градини.

Събраните средства ще бъдат разпределени според броя на децата в детските заведения от специално формирана за целта комисия. Желаещите да се включат в благотворителната кампания, могат да получат повече подробности на тел. 066/806591.