Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 7-ми Многомандатен избирателен район-Габрово, които положиха клетва в 50-ия парламент.

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати

Ето кои са новите депутати, които ще представляват гражданите на област Габрово, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:


Даниел Петров - "Възраждане". Той е предприемач. Народен представител е в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание, избиран от партия „Възраждане“, се посочва на интернет страницата на парламента. 

Явор Божанков - "Продължаваме промяната - Демократична България". Той е роден на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица, показва справка на сайта на парламента. Участвал е в 44-то, 45-то, 46-то, 47-то и 48-то Народно събрание. Депутат е и в 49-ия парламент. По професия е юрист.

Томислав Дончев - ГЕРБ-СДС. Той е дългогодишен народен представител, бивш министър, както и кмет на Габрово, съобщават от ГЕРБ на своя уебсайт. Бил депутат в 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание, според сайта на институцията. 

Юсеин Вейселов - Движение за права и свободи. Юсеин Вейселов е роден на 16 декември 1993 г. в село Петко Славейков (Севлиевско), се съобщава на сайта на парламента. Бил е депутат в 47-ото Народно събрание.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Радослав Първанов/БТА