Кметът на Тун ще присъства на обявяването на младия предприемач, победител в Start Up
Кметът на Тун ще присъства на обявяването на младия предприемач, победител в Start Up / Start Up

Младият предприемач, победител в инициативата Start Up, ще бъде обявен на 19 юни от 17:30 часа в зала "Възраждане" в Габрово. На събитието ще присъстват посланикът на Конфедерация Швейцария в България и кметът на град Тун с бизнес делегация.

Start Up е новото предизвикателство на Община Габрово и град Тун, Швейцария към млади предприемачи, които имат идеи за бизнес инициативи! Организаторите обявяват конкурс за стартиране на ново производство или услуга, които трябва да се реализират на територията на община Габрово.

Това е първата съвместна икономическа инициатива по линия на дългогодишното партньорство, която е насочена към местния бизнес. Сумата е събрана от местната общност в Тун. Идеята е да се реагира на проблем, свързан с младите хора на Габрово и България, които предпочитат да търсят възможности за реализация в чужбина или в големи градове.

"Ако имате интересна идея и атрактивно можете да я представите пред публика, изпратете своето предложение до 30 септември, попълвайки формуляра за кандидатстване, публикуван на интернет страницата на Община Габрово.

Идеята трябва да е икономически обоснована, да създава заетост и да е устойчива в дългосрочен план.

Победителят ще получи награда от 20 000 швейцарски франка.