Кметът на Севлиево - зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен Централен район
Кметът на Севлиево - зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен Централен район / Община Севлиево

 Кметът на Севлиево е новият заместник - председател на Регионалния съвет за развитие на Северен Централен район. Той бе избран за поста единодушно на редовното заседание на съвета, провело се  в областна администрация Велико Търново. На срещата присъстваха областните управители на област Разград и Силистра, заместник областният управител на Русе, главният секретар на област Габрово, кметове и експерти от министерствата, които са управляващи органи по оперативните програми.

Широко обсъждан бе проектът за Регионален план за развитие на СЦР за новия планов период. Забележка по точка 4 от проекта отправи д-р Иванов, като настоя проектирането и строителството на язовир „Мокра Бяла" да бъде един от приоритетите на програмата. Д-р Иванов бе категоричен, че язовир „Мокра Бяла" е от особено значение не само на местно, но и на регионално ниво.

Стратегия за иновации и добро управление на местно ниво бе разяснена от Михаил Василев, гл. експерт в МРРБ, който поясни,  че по тази стратегия българските общини могат да кандидатстват за получаване на Етикет за иновации и добро управление, който се дава за спазването на 12 принципа в администрациите, сред които: прозрачност, демократичност, етично поведение, човешки права, финансова стабилност, ефективност и др.

На заседанието бе одобрена и Годишната индикативна програма за 2013 г.