Кметът на Севлиево оглави група ще наблюдение на Общинския план за развитие
Кметът на Севлиево оглави група ще наблюдение на Общинския план за развитие / netinfo

          Кметът на града Йордан Стойков бе избран за председател на постоянната група за наблюдение и партньорство на Общинския план за развитие на Община Севлиево за периода 2008-2013 година. Създаването й бе наложено заради прилагането на принципите на стратегически мониторинг на Плана след приемането на актуализирания му вариант в края на март.

         В състава на 20-членната група на пропорционален принцип влизат всички заинтересовани страни, свързани с изпълнението на Общинския план за развитие - представители на ключови звена в общинската администрация, на Общинския съвет и комисиите към него, на бизнеса в общината, на неправителствени организации, работещи в сферата на социалните дейности и др. За резултатите от наблюдението на Плана за развитие постоянната група трябва да изготви годишен доклад, който да съдържа информация за общите условия за изпълнение и в частност на промените в социално-икономическите условия в общината, постигнатия напредък по изпълнението на целите и приоритетите, предприетите действия за осигуряване на ефективност и ефикасност на изпълнението.

 В доклада трябва да бъдат вписани още заключения и предложения за подобряване на резултатите от наблюдението. Той трябва да бъде внесен за одобрение от общинските съветници на заседанието им през май.