Кметът иска съдействие срещу хулиганите на пътя
Кметът иска съдействие срещу хулиганите на пътя / Sofia Photo Agency, архив

 

Няколко видео клипа в интернет с кадри от автомобилни гонки в Габрово провокираха новия кмет Николай Сираков да изпрати писмо до директора на Областната дирекция на МВР - Габрово Денислав Донков. В него кметът изразява притеснението си от факта, че такива прояви всекидневно се наблюдават в централната градска част на Габрово - пред хотел Балкан, от ДХС до Шиваров мост и на други места. Незаконните състезания са потенциално опасни за възникване на пътно - транспортни произшествия с човешки жерви.

На записите се виждат ясно лицата на нарушителите, както и номерата на техните коли. Кметът разчита, че ще бъде направено необходимото и ще се предприемат допустимите от действащата нормативна уредба санкциониращи действия спрямо участниците във филмираните пътни безобразия.    

Николай Сираков е изпратил писмо и до директора на Специализираната болница за белодробни болести в Габрово. Поводът е случаят от миналата седмица, при който пациент на лечебното заведение, болен от туберколоза почина на улицата. Кметът настоява да разбере какви мерки се предприемат след инцидента и имало ли е други подобни.

„Притесненията ми са, че е занижен контролът относно свободния достъп на излизането на болните от територията на болницата и пребиваването им в града", каза Сираков.