Кметът Дончев ще защитава Петицията за тировия тормоз в Брюксел
Кметът Дончев ще защитава Петицията за тировия тормоз в Брюксел / netinfo

 Кметът на Община Габрово Томислав Дончев ще вземе участие днес и утре в заседанието на Комисията по жалби към Европейския парламент в Брюксел. Предвидено е на него да бъде разгледана Петицията на габровци по повод преминаването на тежкотоварните автомобили през града. През миналата година във връзка с тировия тормоз беше сформиран инициативен комитет.

След поредното пренасочване на трафика на тежкотоварни автомобили през прохода Шипка, поради затварянето на Хаинбоаз, жителите на кв. Бичкиня изпратиха протестна декларация до Еропейския парламент с молба за намирането на решение на проблема. Габровската петиция ще бъде разгледана на заседанието на комисията по жалбите към Европейския парламент на 16 юли от 15.30 часа.

На него кметът Томислав Дончев ще има възможност да представи позицията на Община Габрово по наболелия проблем. Свое експозе ще направи и представител на инициативния комитет. Очаква се след изслушването на Петицията, Европейската комисия да оформи своето становище по случая.