Кмет на израелски град търси възможности за бизнес в Габрово
Кмет на израелски град търси възможности за бизнес в Габрово / standartnews.com

В Габрово ще проверя какви са възможностите за израелските компании и най-вече за бизнеса в Петах Тиква да развиват връзките с този български град. Това заяви след пристигането си в София Ицик Браверман, кмет на града Петах Тиква, известен с интензивното развитие на високите технологии, индустриите, медицината и образованието. На пресконференция в посолството на Израел с посланика Шаул Камиса Раз и кмета на Габрово Таня Христова Браверман подчерта, че няма ограничения за икономическите връзки между Израел и България и те могат да се развиват в широки мащаби.

Кметът на "технологичното чудо" на Израел смята, че компаниите в Петах Тиква могат да намерят в Габрово нови пазари за продуктите си и да споделят опита си. Като се върна в Петах Тиква, ще предам на ръководителите на компаниите впечатленията си от Габрово с надеждата да поставим начало на един взаимно полезен процес на сътрудничество, каза Браверман.

По примера на Петах Тиква и Габрово има амбицията да стане индустриален и бизнес център, какъвто е бил в миналото, когато са го наричали българския Манчестър, каза кметът на града Таня Христова. Няма съмнение, че икономическите връзки между Израел и България са с огромен потенциал, подчерта посланик Шаул Камиса Раз.

Той напомни, че само в София има около 30 представителства на хай-тек компании с израелско и българско участие и че такива фирми има и в Пловдив и други градове. Той изрази надежда, че в България ще се създаде стабилно правителство и атмосфера, която да мотивира израелските инвеститори да засилят присъствието си тук.

източник: standartnews.com