Екипът на Кирил Добрев
Екипът на Кирил Добрев / БСП

Коалиция „БСП за България“ регистрира своята листа с кандидати за народни представители за 7-ми МИР. За регистрацията в Габрово пристигна лично водачът на листата и народен представител в 43-то НС Кирил Добрев. Продължаваме работа в името на габровци – коментира Кирил Добрев. Когато за първи път дойдох в Габрово, като водач на листа казах, че за мен предизборната кампания не продължава само месец до избирането ми за народен представител, а продължава през целия мандат. Мисля, че през последните години го доказах, затова сега мога да кажа само, че продължаваме да работим за жителите на област Габрово.

На второ място след Кирил Добрев в листата за народни представители е местният лидер на БСП Кристина Сидорова, която е и втори мандат общински съветник. Сидорова е на 35 години, бакалавър „Комуникационна техника и технологии”, магистър „Управление на човешките ресурси”.

На трето място е Станимир Стойчев - 35 години, завършил във Варна – Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и сигурност.В момента учи „Зооинженерство”, занимава се със земеделие и животновъдство. Семеен с едно дете. Четвърта в листата на „БСП за България“ е Весислава Александрова-Иванова – директор на Детска градина „Светлина“ в Трявна. Семейна, майка на две дъщери. Магистър  „Организация и управление на образованието” и  „Педагогика”. Пети е 28-годишният юрист Трифон Панчев, който е член на Съда към Европейската федерация по лека атлетика.

Веднага след него е Първан Димитров – инженер комуникационна техника и технологии, притежава собствен бизнес, семеен с две деца. Председателят на БСП Севлиево Петинка Михайлова е на седмо място в листата. Михайлова е магистър по „Стопанско управление и  здравен мениджмънт“ и „Финанси”, общински съветник в Севлиево. Историкът и главен учител в Национална Априловска гимназия Пенка Петрова също става част от отбор на „БСП за България” в Габрово и влиза под номер 8 в габровската листа.