Канят собствениците на незаконни гаражи да ги декларират
Канят собствениците на незаконни гаражи да ги декларират / Дарик Габрово

 

Със заповед на кмета на Севлиево Йордан Стойков започва уведомяване на собствениците на незаконни гаражи, павилиони и други подобни конструкции, монтирани върху общинска земя.

Това ще става по два начина - чрез местните медии и със залепяне на обявления върху всички незаконно поставени обекти, с които притежателите се канят в Община Севлиево да заявят собствеността си. Това трябва да стане в срок до един месец от влизане в сила на заповедта, т.е. от датата, на която гражданите са информирани за наличието на този нормативен документ.  

 Веднага, след като бъдат уведомени за заповедта, хората, претендиращи собственост, трябва да се явят в местната администрация, за да декларират собствеността си върху преместваемите незаконни обекти. Това трябва да стане в срок от един месец от уведомяването. От датата на декларирането на собствеността за притежателите на такива съоръжения започва да тече нов едномесечен срок, в който трябва да заплатят необходимото обезщетение. Неговият размер се определя в зависимост от площта на незаконно поставените гаражи и конструкции от момента.

 Обектите на собствениците, които не са декларирали своето право в предвидения срок, както и на тези които декларират правото си, но не са заплатили обезщетение, ще бъдат премахвани по реда на Закона за устройство на територията.