Кандидатът за кмет на Габрово Лена Енева  подписа споразумение за  сътрудничество със Синдиката на българските учители
Кандидатът за кмет на Габрово Лена Енева подписа споразумение за сътрудничество със Синдиката на българските учители / БСП - Габрово

На 5 октомври,  когато отбелязахме Световния ден на учителя, кандидатът за кмет на  община Габрово Лена Енева подписа споразумение за  сътрудничество със СБУ. В него се казва „ Синдикатът на българските учители и политическите сили единодушно завяват, че развитието на предучилищното и училищното образованието е стратегически приоритет за общината  и подкрепят  решаването на приоритетните задачи за сектора през мандата 2015 – 2019”.

Заедно с кандидата за кмет, на срещата със СБУ присъстваха и кандидатите за общински съветници Митка Георгиева и Олег Цонев, които  имат богат в професионален опит в сферата на образованието.

„Да свалим шапки  пред българския учител. Днес на 5-ти октомври  - международният ден на учителя. Да отдадем дължимото  на хората възпитаващи и обучаващи  бъдещите граждани на Родината ни.

Да не  забравяме, че няма нация, държавност и  интелигентен растеж там където липсва просвещение.

България има  своите най -  велики исторически  моменти и подеми благодарение на своите просветители, И в днешните бурни  времена българският учител продължава да отстоява и изпълнява своята мисия . Понякога недооценен, обругаван, социално не достатъчно обезпечен, той – Учителят е на своя пост.

Българското общество и  българските власти продължават да са длъжници на българското образование.

Днес ние още веднъж заявяваме, че сме за целева, законодателна, финансова и местна политика  за българското образование, за българският учител! Местна власт – гарант за достъпно образование за всяко едно дете в общината!.

С този акт искам още веднъж да засвидетелствам моята и на кандидатите на коалиция „БСП, НДСВ, ПБС,КПБ  - Алтернатива за Габрово”  ангажираност към проблемите на българското образование.Слагайки подписа си под  споразумението, по ясен и категоричен начин казваме, че следващите 4 години съдбата на образованието и на габровския учител са наша отговорност и грижа.”, се обърна към присъстващите учители Лена Енева.