Кампании за международния ден за борба с глада
Кампании за международния ден за борба с глада / netinfo

Доброволците на Български младежки червен кръст - Габрово ще проведат две фондонабирателни кампании във връзка с международния ден за борба с глада - 16 октомври. Събраните средства ще бъдат вложени  в закупуването на хранителни продукти за подпомагането на деца от социално слаби семейства от всички училища в града. Първата фондонабирателна кампания е днес пред храм „Успение Богородично".

На 14 октомври Петковден ще бъде проведена и втората кампания пред храм „Успение Богородично" и храм „Света Троица" от 10 и от 17 часа. Всеки, който желае може да дари пакетирани хранителни продукти и консерви в срок на годност от 12-ти до 16-ти октомври от 13 до 17 часа в офиса на БМЧК - Габрово на ул. „Константин Иречек" 3.

Третият етап на разпределянето на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз започва от утре - 12 октомври и завършва на 6 ноември- петък. Всички граждани на областта, получавали енергийни помощи от държавата през зимния сезон на 2008/2009 г. имат право да получат полагащите им се хранителни продукти от склада на „Меркурий ООД" от 9 до 17 ч. през този период.