Калин Томов: Членуването в „Движение България на гражданите не се обвързва с обещания
Калин Томов: Членуването в „Движение България на гражданите не се обвързва с обещания / Дарик Габрово, архив

Днес бе разпространено становище на Калин Томов от Националния съвет на „Движение България на гражданите" по повод решението на  Николина Карабелова да прекрати членството си в партията.

„Движение България на гражданите" е политически проект, който е отворен към всички български граждани. Ние не дискриминираме хората на никое основание, не ги делим по никакви признаци и именно за това се радваме на ангажираността на всеки добронамерен гражданин. Много ценим подкрепата, оказвана ни и до сега от всеки наш симпатизант и член. Именно за това госпожа Карабелова бе включена във временното партийно ръководство на Габрово", пише в становището.

В него се подчертава, че "членуването в партията не се обвързва нито с обещания, нито с очаквания за заемане на постове, а с персоналния, осъзнат и доброволен принос на всяка личност към каузата и духа на „Движение България на гражданите". „В този смисъл ние стимулираме само тези действия на нашите членове, които са съобразени и произтичат от ценностите и устава на нашата общност. А действия, уронващи духа и доброто име на движението, както и такива, произтичащи от амбиция за привилегии и постове, ще продължаваме да считаме за неприемливи", пише още в текста. 

Калин Томов заявява, че в „Движение България на гражданите" вярват в екипната работа и в принципа, че правилата важат за всички.