Как да се преборим със зависимостите от наркотици
Как да се преборим със зависимостите от наркотици / Община Габрово

По покана на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово, Желяз Турлаков - ръководител на терапевтична общност „Ново начало", заедно с двама младежи, преминали успешно през рехабилитационната програма за зависими, ще пристигнат в Габрово.

На 14 юни те ще проведат информационни срещи-дискусии по темата „наркотици и зависимости" с ученици от ПГТ „Пенчо Семов" - от 13.45 ч. и с доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, БМЧК, Сдружение ИМКА и клуб „Компас" - от 15.30 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово.

Всички, които проявяват интерес към темата, свързана с рисковете от употреба на наркотици, могат да заповядат на срещата от 15.30 ч.

Желяз Турлаков е бил наркозависим, но успява да се излекува и сега е посветил живота си да помага това да не се случи и с други. Той е основател и ръководител на общност „Ново начало", завършил е философия, клинична-социална работа, специализирал е групова анализа в университета "Зигмунд Фройд" във Виена, асистент е по психодрама.

Терапевтична Общност „Ново начало" е програма за рехабилитация на зависимости и е част от дейностите на фондация „Общност Ново начало", член на европейската федерация на терапевтичните общности (EFTC). „Ново начало" е пионер в областта на психо-социалната рехабилитация в България и съществува от 2005 г. Структурата и дейностите на общността са насочени към пълната промяна на зависимото поведение и са доказали своята ефективност през годините.

Чрез срещи със специалисти по темата „наркомании" и хора, преминали през трудната битка за преодоляване на зависимостта към дрогата, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център по зависимости към Община Габрово се стремят да предоставят на младите хора от града ни актуална и достоверна информация за рисковете и последиците от употребата на различните видове психоактивни вещества.