Йордан Йовчев откри стрийт фитнес в Севлиево
Йордан Йовчев откри стрийт фитнес в Севлиево / Община Севлиево

Комбинираният фитнес на открито в южния комплекс бе официално открит днес от световния шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, председателя на бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ Момчил Кънев и Валентин Ганев - член на управителния съвет на сдружението.

Преди две години в един от приемните ми дни дойдоха млади хора с желанието да има фитнес площадка на открито. Тогава определихме три места, които са подходящи за такъв вид съоръжения, като едната вече е реализирана в ж.к. „Димитър Благоев“, тази тук е втората.

През тази година в парк „Черничките“ ще направим още един фитнес на открито, каза кметът на Севлиево. „Благодаря на всички членове на Бизнес сдружение 21 век, за това, че подкрепиха тази идея и че успяха да финансират и изградят фитнес площадката“, допълни още д-р Иванов.

Личният пример винаги носи положителна енергия. Това, че намерихте сили и желание да направите този обект, е изключително важно за подрастващото поколение. С тази модерна площадка младите могат да спортуват навън“, каза световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев.

Йордан Йовчев откри стрийт фитнес в Севлиево
netinfo

В своето изказване Валентин Ганев поясни, че средствата за фитнеса са събрани на специална благотворителна вечер, в която са участвали над 30 фирми и членове на сдружението.

Председателят на бизнес сдружението Момчил Кънев връчи на кмета техническия паспорт за спортните съоръжения и пожела на всички млади хора да ползват фитнеса на открито също толкова време, колкото отделят да прекарват в интернет.

Йордан Йовчев откри стрийт фитнес в Севлиево
netinfo