Изтеглят антибиотик от аптеките
Изтеглят антибиотик от аптеките / netinfo
Със заповед на директора на изпълнителната агенция по лекарствата е разпоредено в срок от 48 часа блокиране и изтегляне от лекарствоснабдителната мрежа на страната на антибиотика, Gentamicin – VETPROM sol.inj. 40mg/ml - 2ml x 10, парт.№ 020206, производство на Ветпром АД България. Причината е несъответствие с изискванията за качество, уточняват от агенцията. Лекарственият продукт Gentamicin – VETPROM sol.inj. 40mg/ml - 2ml x 10; парт.№ 020206, не отговаря на изискванията на документацията на “ВетПром” АД гр. Радомир за съдържание на компонент С1

Изпълнителната агенция е разпоредила на производителя “ВетПром” АД България гр. Радомир да изтегли в срок от 5 работни дни лекарствения продукт Gentamicin – VETPROM sol.inj. 40mg/ml - 2ml x 10 парт.№ 020206, поради несъответствие с изискванията за качество, отнасящо се към ІІ-ра степен на риска.

Предприети са действия за уведомяване на регионалните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве и регионалните центрове по здравеопазване в страната за осъществяване на контрол по изпълнението на заповедта.

Лекарственият продукт Gentamicin – VETPROM sol.inj. 40mg/ml - 2ml x 10 е антибиотик, който се използва за ветеринарни нужди.