Изписват бореца Михаил Ганев от Пирогов
Изписват бореца Михаил Ганев от Пирогов / DarikNews.bg, архив
Изписват бореца Михаил Ганев от Пирогов
36707
Изписват бореца Михаил Ганев от Пирогов
  • Изписват бореца Михаил Ганев от Пирогов

 

Световният шампион по борба Михаил Ганев ще бъде изписан днес от „Пирогов". Ганев пострада на 26 декември, когато беше намушкан след скандал в габровски бар. Състоянието му вече е стабилно и той не се нуждае от болнично лечение. „Чувствам се по-добре, вече ставам", заяви самият Ганев. Той благодари на лекарите, който спасиха живота му, както и на треньора си Симеон Щерев, който го „заредил психически". Спортистът ще се възстановява в домашни условия.

По думите на лекуващия го лекар Ганев ще може да започне тренировки след около 30-40 дни. Прогнозите обаче са, че Ганев няма да може да се включи в Европейското първенство по борба през март. Според лекарите опасността за Ганев е била непосредствено след нараняването. Прегледите обаче установили, че въпреки тежките наранявания няма засегнати важни органи.

Роденият в Златарица световен шампион по борба свободен стил в категория до 84 кг Михаил Ганев беше намушкан с нож в габровския бар „Текила" рано сутринта на 26 декември. При инцидента пострадаха още двама души - братът на бореца, Петър, и Калоян Косев от Севлиево. Извършителят, 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан в ареста.

Първоначално имаше опасност за живота на бореца, но след направена операция състоянието му беше стабилизирано. По-късно световният шампион по борба бе прехвърлен от габровската областна болница в „Пирогов" с правителствения вертолет МИ-8.