Дарик
Дарик / С аромат на казанлъшка роза
Популярната изложба „С ухание на казанлъшка роза” на исторически музей „Искра” – Казанлък, гостува в „Етър”-а от 21 юни до 8 август.
        
Двете институции развиват активно партньорство през годините и предстоящата изложба е стъпка към популяризиране на богатото културно-историческо наследство на две атрактивни туристически дестинации в България.
 
Макар да не произхожда от България, маслодайната роза е един от безспорните символи на страната ни. Тя символизира възкресение, живот, красота, младост и здраве. Това царствено растение заема специално място в сърцата на хората от древността до наши дни и е в основата на романтични истории и легенди, които вълнуват и до днес.        

РИМ Габрово
С аромат на казанлъшка роза

България е едно от малкото места в света, които са облагодетелствани с перфектни условия за отглеждане на маслодайна роза. Още от ХVІ век в Долината на розите започва развитието на производството на розово масло, като през ХІХ век производителите по нашите земи почти монополизират световното снабдяване с този продукт. 

РИМ-Габрово
С аромат на казанлъшка роза

Изложбата „С ухание на казанлъшка роза“ е търсена от публиката и до момента е гостувала при голям интерес и успех в редица български градове –  Добрич, Бургас, Шумен, Търговище, Полски Тръмбеш, Поморие, Стара Загора,Созопол.