Изгоря микробус, собственикът спял в него
Изгоря микробус, собственикът спял в него / DarikNews.bg, архив

Вчера около 5,30 часа в района на жп гарата в Габрово се запали и изгоря микробус с пластмасови отпадъци, подготвени за предаване на вторични суровини. В микробуса спял собственикът. Като усетил разгарящата се опасност, той бързо излязъл и се спасил без наранявания. Въпреки бързата намеса на петима пожарникари возилото изгоряло. Има съмнение за техническа неизправност, довела до този резултат. Предполага се, че огънят е дошъл откъм акумулатора. Тази новина научаваме от вестник "100 вести". Останалите теми от изданието:

Д-р Илиян Митев е най-новият началник на Акушеро-гинекологичното отделение в габровската областна болница. През десетгодишно отсъствие от родното Габрово той изкарва казармата, завършва медицинското си образование и две години работи по разпределение. През 1991 година печели конкурс и става част от екипа на габровското АГО. Според него в отделението трябва належащо да се решат три основни проблема – липсата на кадри, да се достави нова апаратура и да се направи ремонт на помещенията.

Централата на БСП на „Позитано“ 20 стяга работна група, която ще променя Закона за местни данъци и такси в частта му, свързана с облагането с такса „Битови отпадъци“, както и Закона за облагане доходите на физическите лица, съобщи пред журналисти народният представител от левицата Йордан Стойков. Намеренията на социалистите са още данъкът върху доходите на физически лица да се превърне в споделен данък. Тоест част от него да се ползва от общините, каквато практика в България е имало през 2001 г.

От януари 2014 г. Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ е акредитиран обучителен център на „Microsoft“ за област Габрово, съобщиха от училището. Инициативата е част от глобалнатапрограма на „Microsoft“ за изграждане на образователни центрове в страната с достъп до съвременна платформа за онлайн обучение и система за управление на учебния процес.