Избраха най-добрия проект за центъра на Севлиево
Избраха най-добрия проект за центъра на Севлиево / netinfo

Проектът на ЕТ „Дженерал - А Олег Николов" - Кърджали бе класиран на първо място в конкурса на Община Севлиево за идейна разработка за благоустрояване на площадното пространство и прилежащите терени на централната градска част.  В конкурсната надпревара участваха проектантски екипи от Плевен, Варна, София и Велико Търново.

В основата на концепцията на проекта се залага преструктуриране на пл. „Свобода" и създаване на мащабни по дух и функция пространства, където хората да се чувстват уютно и леко. Изнасянето на ул. „Ст. Пешев" зад паметника ще освободи площ за многообразни дейности на хората, движещи се по площада. Паметникът на Свободата ще бъде в центъра на полукръг, който ще осигури необходимото пространство за обществени прояви, а пред сградата на кметската администрация ще има трайна полукръгла сцена. Предвидено е изграждане на малък амфитеатър с пейки, малка сцена за деца и детска площадка със сладкарница.

Освен това проектантите предлагат и малка дизайнерска атракция - изцяло остъклено кафе „Пирамидата", което ще бъде разположено в югоизточния край на площада. В алеите на площада ще има кътове за скейтборд, а по пешеходната алея - малки павилиони от стъкло и метал - за вестници, цветя и подаръци.