Иван Звездев свири на юбилейния концерт на ЕДО „Севлиево“
Иван Звездев свири на юбилейния концерт на ЕДО „Севлиево“ / netinfo

 

Телевизионният водещ Иван Звездев ще свири на юбилейния концерт по повод 50 години от създаването на общинския духов оркестър „Севлиево". Това става ясно от предварителната програма по повод годишнината. Любимият на домакините готвач ще изненада севлиевската публика с изпълнения на саксофон в навечерието на Деня на славянската писменост и култура - 24 май.

      Още през февруари музикантите от оркестъра ще започнат а правят записи на различни произведения, за да бъде издаден юбилеен компакт диск. Паралелно с това екип на Българската национална телевизия ще заснеме филм за ЕДО „Севлиево". Тогава ще бъде издадена и специална брошура „Историята на духовата музика в Севлиево". А през втората половина на март ще се проведе специален концерт, посветен на различни годишнини на оркестрантите.

      Акцент в празниците на оркестъра ще бъде юбилейният класически концерт, който ще се проведе в навечерието на 24 май и ще бъде посветен на дейците на просветата и културата. Очаква се участие в него да вземат солистите проф. Йовчо Крушев - пиано и проф. Анатоли Кръстев - виолончело. След тях на сцената ще излязат още популярният певец Орлин Горанов с изпълнения на италиански канцонети, както и изненадата на концерта - тв-готвачът Иван Звездев, който ще свири на саксофон. Този концерт ще бъде повторен и в столичната зала „България", където севлиевските музиканти ще свирят специално за замляческата група там.

      В празничните чествания не са забравени и младите хора. За тях, през юли, ще бъде организиран специален концерт на открито с участието на популчрни поп и рок изпълнители. По повод 430 години от даването статут на град, през септември ЕДО „Севлиево" ще организира концерт-спектакъл, наречен „Импресии от България".