Инвестиционна програма на Община Севлиево
Инвестиционна програма на Община Севлиево / netinfo
На първо място в инвестиционната програма на Община Севлиево за 2008 г. е поставена реконструкцията и модернизацията на вътрешната водопроводна мрежа. За нея Общината кандидатства по програма „ФАР” за финансиране през следващата година на стойност 1218000 лева.

Сред другите приоритети е изграждане, реконструкция и ремонт на общинската пътна мрежа, завършване и пускане в експлоатация на Градската картинна галерия, реконструкция и обновяване на уличното осветление, продължаване работата по Проект „Парк Казармите”.

Предвидено е препроектиране на язовир „Бяла”, изграждане на локална пречиствателна станция за отпадни води по програма ИСПА и основен ремонт на общински сгради, училища и детски градини.

Община Севлиево е кандидатствала за финансиране по няколко програми, сред които са три обекта по „Красива България” на стойност 570000 лв, два обекта по проект по СИФ за 614000 лв, проект по програма на Японското правителство за ЦДГ „Радост” за 200000 лв, както и за енергийната ефективност на училищата, проект за доизграждане и пускане в експлоатация нова сграда на общинската болница и др.