Интегрират роми по българо-швейцарска програма
Интегрират роми по българо-швейцарска програма / Габрово днес

Община Габрово ще интегрира роми по българо-швейцарска програма, съобщава на първа страница вестник "Габрово днес". Предстои да се кандидатства с проект, а решението е взето след доста дебати на последната сесия на Общинския съвет.

Зелта на програмата е да се подобрят жизнените условия и да се подобри достъпа на представители на ромската общност до услуги и човешки права.

Д-р Божидар Паралчев споделя пред изданието, че алергиите са лечими, единственият метод е алергенна имунотерапия.

19 деца и младежи живеят в центровете от семеен тип, научаваме от публикация на изданието. Реализацията на този проект ще приключи през март, но децата и младежите ще останат да живеят в центровете.

Вестник "Габрово днес" традиционно предлага добри съвети за дома. Публикациите на тази страница ни отдалечават от обществените проблеми, но всеки може да получи идея за нещо лично, свързано с мястото, където би трябвало да се чувства най-добре, ако за него важи поговорката "Моят дом е моята крепост".

По-топъл дом през зимата:

Използвайте топли цветове, домашни платове, плътни завеси. Извадете топлите пантофи! Това са само част от идеите, които ще помогнат на всеки да направи дома си по-уютен.

А, ако мислите, че тиквата е само за ядене вестник "Габрово днес" ще ви разубеди, тъй като предлага снимка, в която тиквата е украшение на жилището.

Водещата статия на изданието е свързана със снежното бедствие в Габрово. Може да проследите подробно развитието на тази криза на територията на общината и областта.

Интегрират роми по българо-швейцарска програма
netinfo