Информационна среща на Eures в Габрово
Информационна среща на Eures в Габрово / netinfo

Информационен ден проведе днес в Габрово Агенцията по заетостта и мрежата за трудова мобилност “Европейски услуги по заетостта” /EURES/ в България. На срещата EURES съветникът Христо Минков представи услугите и информацията, която може да се получи от всички българи, търсещи работа в страните от Европейския съюз.

Целта на мрежата за трудова заетост е да се синхронизира законодателството в различните страни, за да се признава трудовият стаж, натрупан в друга европейска държава. Мрежата EURES предлага информация, консултация и посредничество на търсещите работа в чужбина и в България.

“Публикуването на работните места става на портала на мрежата, където всеки би могъл да види свободните позиции, както и изискванията, заплащането и да подаде своите документи”, каза Христо Минков.

Задачата на EURES е да направи по- лесен достъпа до всички търсещи работа лица, които желаят и са готови да живеят и работят в друга държава. Мрежата дава възможност и на работодателите да намерят подходящи кадри и от чужбина.