Има какво да се научи от англичаните, случайно просперирала нация няма

Ивон скочи с парашут по време на благотворителното парти
Ивон скочи с парашут по време на благотворителното парти / Община Дряново
Ивон е англичанка, която живее в дряновското село Славейково. За четвъртата годишнина от смъртта на съпруга си решава да организира благотворително парти. Кани всички свои приятели англичани от околните села и от Велико Търново.
 
Събраните средства са предоставени на семейство Ема и Антъни Смит, които на доброволни начала са организирали приют за бездомни животни.
 
Когато семейство Смит идва да живее тук, е изненадано, че има скитащи котки и кучета. Започват да ги прибират, а представители на организацията Стрийт хартс им оказват медицинска помощ и търсят осиновители. Някои от първите получили подслон животни още са при тях.
 
През настоящия кметски мандат на инж. Миирослав Семов се ражда партньорството с Община Дряново в решаване на проблема с безстопанствените животни. Семейството успява не само добре да се грижи за кучетата без дом, но и на много от тях да намери стопани.
 
За да привлече внимание към благотворителното парти, Ивон обявява,че ще скочи с парапланер от площадката на с. Скалско, където се провежда инициативата. Гостите прииждат от целия регион.Специален поздрав към тях и идеята отправя кметът на село Гостилица – госпожа  Кукурякова. Тя има не само административни, но и много лични отношения с англоговорящите в региона. Присъстващите са приятно изненадани от факта, че на събитието присъства и Мирослав Семов, кмет на Дряново.
 

Ивон скочи с парашут по време на благотворителното парти
Община ДряновоНа партито се събират 3500 лева. Всеки от гостите е донесъл по нещо. Дарителите получават домашно приготвени сладкиши и хамбургери, сувенири и книги. В играта „Къде е скрито съкровището“ късметлията получава кошница с уиски и ядки, типично за английски стил.
 
Настроението, предизвикателството - Ивон наистина скача, и човешката доброта дават смисъл на това събитие, което можеше да носи тъжен натюрел,защото напомня раздялата с любим човек. Но Ивон и хората дават друг смисъл, за да остане животът над всичко. И хуманността към животните, които не избират къде да се родят и не могат да го променят.Хората го могат и семейство Смит ще използва дарението по най-добрия начин. Има какво да се научи от англичаните. Очевидно, случайно просперирала нация няма. 
 

Ивон
Община Дряново, партито на Ивон