Икономика и образование трябва да вървят ръка за ръка
Икономика и образование трябва да вървят ръка за ръка / ПП АБВ

Политическа партия АБВ учреди своя младежка структура. Събитието се състоя на духовния празник на Габрово – Св. Петка.

За председател на областната организация бе избран Любомир Йорданов. Той е председател и на гражданския съвет на АБВ – Габрово. Студент във Великотърновския университет. Кандидат е за общински съветник в Община Дряново.

Общинската организация оглави Донка Българова. Тя се занимава с частен бизнес. Един от конкретните въпроси, по които смята да работи е задълбочаване и развиване на връзката бизнес-образование. Донка Българова е в листата с кандидати за общински съветници на ПП АБВ в Габрово.

„В листите на ПП АБВ с кандидати за съветници в общините от област Габрово има много млади хора. Това е повод да се пристъпи към учредяване на младежка структура на партията", каза областният председател на ПП АБВ Тошко Тодоров.

„Образованието и бизнеса трябва да се развиват в синхрон. Много производства в Габрово или са изчезнали, или изчезват точно защото липсват квалифицирани млади кадри. Типичен пример за недалновидна политика е унищожаването на Текстилния техникум, който даваше подготвени кадри на габровския бизнес.

Тази негативна тенденция трябва да се променя и двигател на процеса са младите хора, особено тези които се ангажират с каузата на ПП АБВ”, каза пред учредителите на младежката структура на партията областният лидер Тошко Тодоров.

„Младите хора трябва да участват в политиката и чрез нея да променят обществото, в което живеят.

Те трябва да знаят какви са перспективите пред тях в родният им град и в този процес активно участие трябва да вземат институциите. Икономика и образование трябва да вървят ръка за ръка.

Вашата енергия и преследването на конкретни цели ще дадат огромен тласък на промяната“, заяви по време на учредяването на младежката структура Светлозар Тодоров , кандидат за кмет и водач на листата с кандидати за общински съветници на ПП АБВ.