дете компютър плаче
дете компютър плаче / ThinkStock/Getty Images
Детски комплекс „Йовко Йовков” в Севлиево организира за малчуганите серия от занимателни игри и забавления през пролетната ваканция. Учителите от комплекса са подготвили поредица от „занимавки против скука през пролетната ваканция“, обясняват от комплекса.

Още на 1 април – в Деня на шегата и смеха, от 13:00 ч. ателие „Театър“ с ръководител Калинка Иванова ще изненади за малчуганите.

На следващия ден е патронния празник на Детски комплекс „Йовко Йовков”. За 2 април от комплекса са подготвили музикална, образователна и развлекателна програма. Тя ще започне от 10:30 ч., ръководител е Венета Петкова.

Безплатен спектакъл за децата на Севлиево

На 3 април ателие „Български фолклор“ с ръководител Пламен Пенчев ще запознае децата с различни народни инструменти, ще бъдат изпълнени и няколко популярни народни песни. Ателието ще бъде отворено за децата от 13:00 ч.

За малките сръчковци е предвиден следващия ден от ваканцията. Ателие „Забавни танци“ и „Сръчни ръце“ с ръководител Камелия Тодорова ще подкрепи децата и техните умения по забавен начин. Предвидено е ателието да бъде отворено от 13:00 ч.

Зони за творческо забавление в парк Маркотея

Любителите на пеенето могат да заповядат на 5 април в детския комплекс, където от 13:00 ч. ще бъде открито ателието „Аз мога да пея“ с ръководител Цветан Цонев.

От Община Севлиево и Детски комплекс „Йовко Йовков” напомнят, че заниманията за децата са безплатни, но родителите трябва да предвидят храна за малчуганите.

Всеки ден ще има много време за игри без телефони, таблети и компютри. Родителите могат да запишат малките палавници на тел: 0675/80492 или в деня на постъпване в занималнята.