Идеал Стандарт БългарияАД с Интегрирана система за управление
Идеал Стандарт БългарияАД с Интегрирана система за управление / netinfo
Сертификат за Интегрирана система за управление получи “Идеал Стандарт България”. Документът бе връчен официално на изп. директор на фирмата Елица Цанева лично от управителя на сертифициращата организация “ТЮФ Рейланд” Катя Драгунина.

В края на 2003 година ръководството на “Идеал Стандарт България” решава да внедри Интегрирана система за управление. Обхвата на системата е проектиране, производство и продажба на изделия от санитаен фаянс. От тогава до сега компанията извървява дълъг път, свързан с решението за изграждане на интегрираната система за управление, направени са по три предсертификационни и сертификационни одита, шест контролни и един комбиниран ресертифициращ одит.

През това време нивото на рекламациите е постоянно под 0.5% спрямо продадените изделия, а през 2007 г. са произведени повече от 2.7 милиона качествени изделия. Показателна е и тенденцията за броя на инцидентите, които за пет години са намалели от 26 до 7, което е близо 4 пъти по-малко. Усилията на ръководството на завода за намаляване количествата на използваните природни ресурси също дават резултат, намален е и разхода на вода.

На официалната церемония по връчване на сертификата за Интегрирана система за управление бе заявено желанието на “Идеал Стандарт България” непрекъснато да се подобрява ефективността и ефикасността на системата.