ст. инсп. Емил Петков - първи от ляво надясно
ст. инсп. Емил Петков - първи от ляво надясно / ОДМВР Габрово
Старши инспектор Емил Петков от Районно управление-Габрово получи златен медал от петото Републиканско първенство по шахмат за служители на МВР. В състезанието взеха участие 30 представители от 15 спортни клуба и дирекции. Първенството се проведе по швейцарска система в седем кръга за класически шахмат и дисциплината "Блиц".

Отборът на ОДМВР-Габрово спечели трето място в Националното състезание „Пътен полицай на годината“ – 2016 г.

Старши инспектор Емил Петков от РУ-Габрово демонстрира много добра подготовка, концентрираност и бързина на мисълта. В резултат на силното си представяне, в индивидуалната надпревара състезателят на ОД  на МВР-Габрово завоюва първо място в дисциплината "класически шахмат" с постигнати 6,5 точки от максимални 7, и трето място в "блиц"-дисциплината, след Асен Стефанов от ОД на МВР-Перник, класирал се на първо място, и Спас Чалъков от ОДМВР-Пазарджик, заел второто място.

В комплексното класиране отборът на ОДМВР-Габрово, представен от Емил Петков и Станьо Иванов, зае почетното четвърто място. Първо място в отборното класиране зае РДПБЗН-Благоевград, на второ се класира отборът на ОД на МВР-София, купата за трето място взеха представителите на Академията на МВР.