И Обединената десница иска по-евтини билети в Габрово
И Обединената десница иска по-евтини билети в Габрово / netinfo
„Няма голямо значение кой първи е направил предложение за понижаване цената на билетите, но все пак е нужна някаква колегиалност”. Това коментира местният лидер на СДС Виктор Спасов по повод изнесена на пресконференция на левицата информация за направено от тях предложение за поевтиняване на билетите за градския транспорт в Габрово. Според него Обединената десница е депозирала в Общинския съвет  такова предложение още на 15 януари, ден преди подобна промяна да поиска и БСП.

Сините предлагат стойността на билета да бъде 80 ст. Те аргументират искането си с падане цената на горивата в световен мащаб и стабилизиране състоянието на Общински пътнически транспорт. Към предложението си са приложили и сравнителна таблица с цените на услугата в няколко града, съпоставими с Габрово. От справката става ясно, че средно билетите там струват по 70 – 80 ст.

Според Спасов предложенията на БСП и Обединената десница ще бъдат обединени в едно и внесени по този начин за разглеждане от местния парламент. Общинските съветници след обсъждане ще трябва да конкретизират цената.