И нашенки се продавали за 100 лв. на час в Бургас
И нашенки се продавали за 100 лв. на час в Бургас / Дарик Габрово, архив

Момичета от Габровска област са сред компаньонките, продавали се за 100 лв. на час в Бургас. При специализирана полицейска операция в морския град бяха задържани четирима души по подозрение за трафик на хора.  По случая работиха служители на регионалните отдели на ГДБОП в Бургас, Сливен и Габрово.

Организаторът на групата е В.Д. /50 г./ от Бургас.  По първоначална информация за него работели П.Д. /41 г./ от Бургас и семейство от Сливен - Д.Ж. /31 г./ и 24-годишната В.Ж. В хода на разследването антимафиотите установили ролята на членовете от групата. П.Д. и сливенчанинът Д.Ж. превозвали и охранявали компаньонките.

Жената била натоварена със задачата да подбира и склонява момичетата. Младите «дами» били подбирани от различни градове, включително и от Габровска област, а в Бургас отсядали на квартири, уточниха от габровската полиция. Работели само през деня, затова и родителите им не подозирали за специалните занимания. Момичетата били наясно с бъдещите си задължания, те постъпвали на «работа» с уговорката заработеното от тях да се дели наполовина. На по-късен етап обаче процентите се променяли, за да достигнат до 70 % за сутеньора и 30 % за компаньонките.

До момента пред съдия са разпитани 18 свидетелки /на възраст между 15 и 25 години/, непълнолетните са пет. По техни сведения «работели» в импровизирани клубове в централната част на Бургас. През летния сезон били настанявани в квартири и упражнявали дейността си и в къмпинг край Созопол.

 За час стандартна услуга тарифата им била 100 лв. В цената не влизали транспортните разходи и наемът за предоставеното помещение. За половин час «нежна компания» тарифата падала на 60 лв., а «промопакетът» за сезона бил - 400 лв. за 6 часа. Някои от тях употребявали марихуана, за да бъдат по-отстъпчиви пред желанията на клиентите. 

При проведените от служителите на отдели «Борба с организираната престъпност» претърсвания на жилищата, ползвани от четиримата задържани, са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации с материали с порнографско съдържание, визитки на момичета на повикване, сексуални артикули и наркотични вещества.
Действията по разследването продължават.