И габровските превозвачи протестират
И габровските превозвачи протестират / netinfo
Габровските превозвачи се присъединяват към исканията на своите колеги в страната и предприемат от понеделник протестни действия. Това съобщи за Дарик координаторът на протеста за региона Цветомир Михов.

В Общината е внесено искане за разрешение за провеждане на стачка - манифестация, както и одобрение на маршрут за движение. Подписката до този момент е подкрепена от 12 транспортни фирми от Габрово като се очаква техният брой да се увеличи. Исканията на превозвачите са свързани със създаване на ефективни механизми за значително и бързо косвено регулиране цената на горивата, намаляване на акциза върху дизеловото гориво за транспортни нужди, подобряване качеството на пътната инфраструктура и др.

Над 50 тежкотоварни автомобили и автобуси ще обикалят от 8 часа в понеделник по предварително изготвен маршрут  Паркинга срещу Пожарната служба, центъра на Габрово, кв. Бичкиня, околовръстното шосе и село Донино. Те ще се движат с ниска скорост по трасето като няма да спират движението. Протестът ще се проведе в три последователни дни от 8 до 18 часа. По думите на Михов, ако исканията на превозвачите не бъдат удовлетворени през този период протестните действия ще продължат.